Go Back

Bananin kruh s čokolado

Čas priprave15 minutes
Čas pečenja1 hour
Porcij: 6

Pripomočki

  • podolgovat pekač za kolače
  • velika skleda

Sestavine

  • 2 kos banana preveč zrela
  • 180 g rjavi sladkor
  • 1 žlička aroma vanilije
  • 2 kos jajce
  • 130 g aktivne droži
  • 350 g bela moka Alta Pasticceria (molini Pizzuti)
  • 1 ščepec sol
  • 1 žlička pecilni prašek
  • 0,6 dcl mleko
  • 130 g maslo
  • 150 g čokolada za kuhanje

Postopek

  • Ogrej pečico na 180 °C.
  • V skledo daj banani, sladkor in vanilijevo aromo. Zmešaj z metlico, da postane kremasto.
  • Dodaj jajci in ju vmešaj.
  • Dodaj droži in jih vmešaj.
  • Posebej zmešaj moko, sol in pecilni prašek.
  • Suhe sestavine med mešanjem postopoma dodaj mokrim.
  • Nežno vmešaj še mleko, stopljeno maslo in na koščke nasekljano čokolado.
  • Peci približno 65, 70 minut. Kolač je pečen, ko ob prebodu z nožem slednji ostane čist.