Zmešaj sestavine za drožni nastavek.
Približno 4 ure kasneje (pri sobni temperaturi 25 °C) zmešaj vse sestavine za testo razen soli in 50 g vode. Pokrij s krpo in pusti na pultu približno pol ure.
Nato dodaj sol, preostanek vode in drožni nastavek. Dobro vmešaj oz. nekaj minut gneti. Ponovno pokrij s krpo in pusti na pultu.
V naslednji uri in pol vsakih 30 minut opravi raztege in pregibe, skupaj trikrat. Nato na pultu pokrito vzhajaj še približno 2 uri in pol.
Prestavi testo na pomokano površino in ga z nožem za testo razdeli na dva dela. Predoblikuj in počakaj približno 20 minut.
Opravi dokončno oblikovanje, prestavi hlebčka (ali štruci) v košarici, ju dobro zavij v folijo za živila in spravi v hladilnik za približno 12 ur.
Eno uro pred peko razgrej pečico (in v njej litoželezno posodo) na 275 °C.
Tik pred peko vzami testo iz hladilnika, ga obrni na peki papir, zareži in daj v pečico. Zmanjšaj temperaturo na 250 °C in peci pokrito 20 minut, nato odstrani pokrovko in peci še 30 minut na 235 °C.