V veliko skledo daj vse sestavine za testo razen soli in 50 g vode. Mešaj tako dolgo, da se vsa moka hidrira. Pokrij skledo s kuhinjsko krpo in pusti eno uro.
Primešaj drožni nastavek, sol in preostalo vodo in počakaj 30 minut.
Dodaj ostale sestavine. Nato naredi raztege in pregibe (stretch & fold), nato pa še 3x vsakih naslednjih 30 minut.
Prenesi testo na mizo, ga razdeli na dva dela, predoblikuj in pusti pri miru 20 minut.
Na rahlo pomokani površini testo dokončno oblikuj v dva hlebca (testo obrni navzdol z zgornjo stranjo, kjer se je naredila opna) in ju daj v košarici za vzhajanje, ju pokrij s folijo za živila in shrani v hladilnik za vsaj 12, lahko pa tudi za 18 ur ali več.
Uro pred pečenjem razgrej pečico, v kateri naj bo Dutrch oven, na 275°C.
Tik pred pečenjem vzemi testo iz hladilnik, košarico pokrij s papirjem za peko in kuhinjsko desko in obrni okoli. Zareži testo in ga skupaj s papirjem za peko prenesi v Dutch oven. Pokrij ga s pokrovko in takoj zmanjšaj temperaturo na 240°C.
Po 25 minutah zmanjšaj temperaturo na 220°C, odkrij pokrovko in peci še približno 25 minut oz. do zaželene skorje.
Pečen kruh vsaj 45 minut ohlajaj na kovinski mreži.
Ponovi zadnje 3 korake še za drug hlebec.