Štiri ure kasneje daj v skledo vse sestavine za testo razen soli in 50 g vode. Mešaj tako dolgo, da se vsa moka hidrira. Pokrij skledo s kuhinjsko krpo.
Eno uro kasneje testu primešaj drožni nastavek, sol in preostalo vodo.
3x naredi stretch & fold, in sicer vsakih 30 minut, začenši 30 minut po prvem koraku.
Čez 4 ure prenesi testo na mizo, ga razdeli na dva dela, predoblikuj in pusti 20 minut.
Testo dokončno oblikuj in ga daj v košarici za vzhajanje, ju pokrij s folijo za živila in shrani v hladilnik.
Uro pred pečenjem (čez 12-15 ur) razgrej pečico, v kateri naj bo Dutrch oven, na 275°C.
Po vsaj 12 urah vzhajanja (komot tudi po 16 ali več) iz hladilnika vzami prvo košarico za vzhajanje, pokrij jo s papirjem za peko in kuhinjsko desko in obrni okoli. Zareži testo in ga skupaj s papirjem za peko prenesi v Dutch oven. Pokrij ga s pokrovko.
Peci 25 minut na 240°C.
Odkrij pokrovko, zmanjšaj temperaturo na pribl. 230-35°C in peci še 25 minut.
Pečen kruh vsaj 45 minut ohlajaj na kovinski mreži.