Najprej raztopimo droži v vodi in mleku, nato dodamo moko in sol ter dobro pregnetemo. Pokrijemo.
V naslednjih dveh urah opravimo 4 serije raztegov in pregibov, enega vsake pol ure. Vmes je testo pokrito.
Testo naj po raztegih in pregibih počiva še dve uri.
Po štirih urah, odkar smo zamesili, predoblikujemo testo.
Še pol ure kasneje testo oblikujemo v končno obliko.
Preden testo prestavimo v vzhajalno košarico, to posujemo z makom. Testo zmočimo po vrhu in ga z mokro stranjo navzdol prestavimo v vzhajalno košarico. Pokrijemo s folijo in pustimo na pultu.
Če imamo na pečici funkcijo hitrega segrevanja, počakamo približno pol ure, nato pa jo prižgemo in jo skupaj z litoželezno posodo razgrejemo na 275 °C. Če nimamo te funkcije, pečico prižgemo takoj, ko testo prestavimo v vzhajalno košarico.
Po uri in pol počitka v vzhajalni košarici je pečica že dodobra razgreta. Testo zvrnemo na peki papir s pomočjo velike deske za rezanje, ga zarežemo in prestavimo v litoželezno posodo.
Pečemo pokrito 25 minut pri temperaturi 275 °C, nato pa odkrijemo pokrovko in pečemo še 25 minut pri temperaturi pribl. 230 °C.
Preden ga prerežemo, kruh vsaj eno uro hladimo na železni rešetki.