Testo razdelimo na 4 dele s pomočjo noža za testo in ga oblikujemo v hlebčke.
Papirnate modele za panettone blizu dna prepičimo s palčkami za ražnjiče (na vsaki strani z eno), testo previdno položimo v modele ter pokrijemo s folijo za živila.
Pustimo, da vzhaja na sobni temperaturi približno 3 ali 4 ure. Ko se začne testo približevati vrhu modelov, segrejemp pečico na 180 stopinj Celzija.
Približno uro kasneje panettone zarežemo z britvico za testo, premažemo z beljakom, posujemo z okrasnim sladkorjem in postavimo modele na rešetko.
Pečemo približno 45 minut pri 180 stopinjah Celzija. Če se panettoni na vrhu prehitro pobarvajo rjavo, malo zmanjšamo temperaturo.
Pečene panettone obesimo z vrhom navzdol (recimo med dva stola), pri tem si pomagamo s palčkami za ražnjiče, s katerimi smo predhodno prebodli modele. Hladimo 2 uri.
Ohlajene panettone po želji premažemo še z jedilnimi bleščicami.