Vse sestavine daj v skledo in mešaj oz. delaj provizorične raztege in pregibe tako dolgo, da zadeva začne spominjati na testo (približno 5 minut). Pokrij s kuhinjsko krpo in pusti na pultu.
V naslednji uri in pol naredi tri serije raztegov in pregibov, in sicer vsake pol ure, nato pusti testo vzhajati na pultu še približno eno uro.
Tri ure po prvem koraku testo prestavi v drugo skledo, ki jo predtem rahlo namasti z olivnim oljem, pokrij ga s folijo za živila in shrani v hladilnik za vsaj 20 ur.
Ko je hladno vzhajanje zaključeno, vzami testo iz hladilnika in ga prereži na pol. Vsako polovico oblikuj v žogico in ju postavi na rahlo naoljen globok pekač. Pokrij s folijo in na pultu vzhajaj še približno 6 ur.
Uro pred pečenjem razgrej pečico na 275 °C, segrevaj tudi raven nizek pekač, na katerem se bo pekla pica.
Pol ure pred pečenjem pekač s testom postavi v hladilnik.
Ko je čas za peko, prižgi žar v pečici. Vzamitesto za eno pico iz hladilnika in ga raztegni. Prestavi ga na peki papir, dodaj nadev, nato pa ga prestavi na vroč pekač. Slednjega daj v spodnjo polovico pečice in pico 2-3 minuti peci s prižganim žarom, pa še kakšnih 8 minut na "navadno nastavitev" (obe greli brez ventilatorja).