Go Back

Šmorn z drožmi

Čas priprave12 hours
Čas pečenja15 minutes
Porcij: 2 osebi

Pripomočki

  • večja ponev
  • mikser

Sestavine

Masa za šmorn

  • 95 g aktivne droži
  • 120 g bela moka tip 400
  • 1 ščepec sol
  • 110 g mleko
  • 2 kom jajce
  • 5 kapljic aroma vanilije
  • 0.5 žličke cimeta

Sladkorna glazura

  • 50-70 g maslo
  • 3 žlica sladkor
  • 0.3 dcl voda

Postopek

  • Z miskerjem zmešamo vse sestavine za maso in jih pustimo na sobni temperaturi 8-12 ur.
  • V večjo ponev damo malo masla, ki ga razpustimo na srednji temperaturi, nato v ponev zlijemo maso za šmorn.
  • Počasi pečemo na eni strani nekaj minut. Ko je šmorn spodaj že malo zapečen, ga obrnemo in popečemo še na drugi strani.
  • Šmorn vzamemo iz ponve in ga na deski narežemo na manjše kose. Medtem v ponvi razpustimo večji kos masla, ga zalijemo z malo vode in dodamo sladkor.
  • Ko se sladkor raztopi, v ponev stresemo koščke šmorna, dobro pomešamo, da se glazura enakomerno razporedi, nato pa povečamo temperaturo, da se vse skupaj še malo zapeče.
  • Šmorn razdelimo na dva krožnika in posujemo s poljubnimi dodatki.