Bananin kruh s čokolado

11 maja, 2020

Bananin kruh s čokolado

0 Comments

Že en teden opazujem dve ubogi bio-eko-oh-in-sploh banani, kako se žalobno utekočinjata na pultu. Nihče ju ne bo pojedel. Čeprav privabljata mušice, ki se bodo potem spet naselile v monsteri, ki bo potem umrla med presajanjem v svežo zemljo, medtem pa se bodo mušice preselile v mozaičnico, moja slaba vest potrebuje vsaj še kak dan, da mi dovoli, da ju zbašem v bio odpadke in odnesem iz stanovanja …

In potem v našem mafijskem chatu, poimenovanem La famiglia, zacinglja brat s fotko kakavove klobase, za katero trdi, da je veganski bananin kruh z drožmi po receptu Anite Šumer. Hevreka!

Moje droži prikladno brbotajo na pultu, moke imam vedno preveč, recepti pa niso tu samo zato, da jih beremo. Ergo, v mojem bananinem kruhu z drožmi bodo tudi maslo, mleko in jajca. Pa koščki čokolade.

Rezultat je zunaj hrustljav, s skoraj karamelizirano skorjico, znotraj pa svileno sočen in rahel. Ali kot bi rekla Neca Falk: “Bananeeeee!”

Bananin kruh s čokolado

Čas priprave15 minutes
Čas pečenja1 hour
Porcij: 6

Pripomočki

  • podolgovat pekač za kolače
  • velika skleda

Sestavine

  • 2 kos banana preveč zrela
  • 180 g rjavi sladkor
  • 1 žlička aroma vanilije
  • 2 kos jajce
  • 130 g aktivne droži
  • 350 g bela moka Alta Pasticceria (molini Pizzuti)
  • 1 ščepec sol
  • 1 žlička pecilni prašek
  • 0,6 dcl mleko
  • 130 g maslo
  • 150 g čokolada za kuhanje

Postopek

  • Ogrej pečico na 180 °C.
  • V skledo daj banani, sladkor in vanilijevo aromo. Zmešaj z metlico, da postane kremasto.
  • Dodaj jajci in ju vmešaj.
  • Dodaj droži in jih vmešaj.
  • Posebej zmešaj moko, sol in pecilni prašek.
  • Suhe sestavine med mešanjem postopoma dodaj mokrim.
  • Nežno vmešaj še mleko, stopljeno maslo in na koščke nasekljano čokolado.
  • Peci približno 65, 70 minut. Kolač je pečen, ko ob prebodu z nožem slednji ostane čist.

Related Posts

Kruh z drožmi za začetnike

Kruh z drožmi za začetnike

Začetniški poskusi so velikokrat obsojeni na neuspeh. Iz pečice ne prihajajo hlebci, ampak diski, odstopa skorja, sredica je zbita ali pa neenakomerno naluknjana. Speči kruh z drožmi ni najbolj preprosta stvar na svetu, a hkrati je veščina, ki jo z malo vztrajnosti in dobre volje […]

Bel kruh z drožmi: bel kot moka

Bel kruh z drožmi: bel kot moka

Pravijo, da velja: “The whiter the bread, the sooner you’re dead.” Z malo pesniške svobode bi to lahko prevedli v: “Bolj je kruh bel, prej si oplel.” “Find what you love and let it kill you,” (“Ugotovi, kaj ljubiš, in pusti, da te ubije.”) jim […]



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.